نوروز در پيش است مراقب مسموميتهاي غذايي باشيد
يكي از مهمترين علل مسموميت غذايي، عدم رعايت بهداشت مواد غذايي و در نتيجه وارد شدن ميكروبها به دستگاه گوارش است.گروههاي آسيب پذير جامعه مثل سالمندان، زنان باردار، كودكان و افرادي كه در سيستم ايمني بدنشان نقص دارند ،در معرض خطر بيشتري هستند و بيش از بقيه از مسموميتهاي غذايي آسيب ميبينند.
خانم الناز سيفي كارشناس تغذيه و رژيم درماني روز دوشنبه در گفت و گويي با خبرنگار علمي ايرنا درباره علت افزايش مسموميتهاي غذايي در ايام نوروز و راههاي پيشگيري به مردم توصيههايي كرده است.
وي ميگويد علت شيوع مسموميتهاي غذايي در اين ايام افزايش سفرهاي نوروزي و صرف غذا در مكانهاي عمومياست. علت عمده بروز مسموميتها نيز عدم رعايت اصول بهداشتي در غذاخوريها است به علاوه اينكه به دنبال افزايش مراجعه به رستورانها ممكن است ضدعفوني كردن و شست و شوي سبزي و سالاد به؟خوبي انجام نشود.
نكته ديگر عدم توجه به اصول نگهداري مواد غذايي توسط خانوادهها در طول سفر است.بر اساس نظر سازمان جهاني بهداشت ، از ميان مهمترين علل ايجاد مسموميتهاي غذايي، اشتباه در نگهداري و آمادهسازي غذا در منزل و ساير مكانهاي غذاخوري شايع تر است.
نگهداري غذا در محدوده دمايي خطر : 
يكي از اشتباهات، نگهداري غذا در محدوده دمايي خطرناك است كه كارشناسان مي گويند ميكروبهاي بيماري زا بهترين رشد را در محدوده دمايي  ۲۰تا ۶۰ درجه سانتيگراد دارند. 
اين محدوده، دمايي به نام محدوده دماي خطر ناميده ميشود.
آمادهسازي طولاني مدت غذا در دماي اتاق، دماي مناسب براي تقسيم و تكثير باكتريها است لذا هرگز غذاها را در دماي اتاق براي مدت بيش از دو ساعت نگهداري نكنيد.
انتقال آلودگي از غذاهاي خام به پخته : 
باكتريها از غذاي خام ميتوانند به غذاي پخته و آماده مصرف منتقل شوند. 
در طول سفر غذاهاي خام و پخته را بايد بدون تماس با يكديگر در يخدان نگهداري كرد.
همه غذاها بايد در ظروف در بسته نگهداري شود.
آلودگي در حين آمادهسازي و حمل غذا : 
طي آمادهسازي غذا، دستها ، كارد و تجهيزات بر اثر آلودگيهاي غذاي خام، آلوده ميشوند و اگر بدون شستشو با غذاي پخته تماس پيدا كنند باعث انتقال آلودگي ميشوند و از آنجا كه اين نوع غذاها دوره پخت را طي كردند و معمولا ديگر پخته نميشوند آلودگي ميكروبي آنها از بين نخواهد رفت. 
اگر نميخواهيد لذت سفر را به علت مسموميت غذايي از دست بدهيد نكات زير را رعايت كنيد : 
؟توصيه كارشناسان به شما اين ست كه سعي كنيد تا حد امكان در رستورانها ي بين راهي غذا صرف نكنيد. و غذاي خود را از منزل تهيه كرده و با خود ببريد ؟در رستورانهاي معتبر غذا ميل كنيد. اگر مجبور به صرف غذا در رستوران شديد،به رستورانهاي معتبر كه اصول بهداشتي در آنها بهتر رعايت ميشود مراجعه كنيد ، وضعيت بهداشت سالن، دستشوييها، كارگران و... تا حدي ميتواند معيار ارزيابي سطح؟بهداشت رستوران باشد. 
؟از مصرف سبزيجات خام مانند سالاد و سبزي حتي الامكان در مكانهاي عمومي بپرهيزيد. و براي اينكه نياز بدن شما به سبزيجات و سالاد تامين شود مي توانيد آنها را در خانه شسته ،ضد عفوني كنيد و براي مصرف چند روزتان ان را در ظرفهاي دربسته نگهداري كنيد.
؟اگر در سفر نميتوانيد سبزيها را ضد؟عفوني؟كنيد بهتر است آنها را آب پز كرده و مصرف كنيد.
؟از مصرف لبنيات محلي تا حد امكان بپرهيزيد. اگر مجبور به مصرف شيرمحلي شديد حتما آن را به صورت خانگي پاستوريزه كنيد.
؟غذاهاي از پيش پخته شده مانند الويه يا مرغ پخته شده و سوخاري كه به صورت سرد سرو ميشوند و يا در گرمكن نگهداري ميشوند خطرناك محسوب ميشوند.
؟اگر قصد داريد با خود غذا به سفر ببريد،غذاهايي كه پتانسيل فساد پذيري كمتري دارند مانند كوكو سيب زميني، كوكو سبزي و... را انتخاب كنيد.
؟غذاهاي كنسروي بهترين ره توشه هستند. البته فراموش نكنيد كه قوطي كنسرو حتما ميبايستي پيش از مصرف  ۲۰دقيقه در آب جوشيده شود تا اگر به صورت احتمالي محتوي سم كلستريديوم باشد از بين برود. كنسروهاي كه سر و ته بادكرده دارند يا نشتي دارند را هرگز مصرف نكنيد.
؟ترجيحا گوشت و مرغ را از مبدا با خود نبريد ولي اگر مجبور به اين كار شديد. حتما از يخدان استفاده كنيد. گوشت و مرغ را كاملا يخ زده از فريزر خارج كرده و در يخدان بگذاريد و مطمئن باشيد كه يخ به مقدار كافي موجود است.
؟در سفر از مصرف آب چاه و چشمهها جدا بپرهيزيد. بهتر است از آبهاي بطري شده استفاده كنيد و يا از آب لوله كشي قابل شرب استفاده كنيد. اگر دسترسي به آب بطري شده نداريد، آب را بجوشانيد.
و آخرين توصيه اين كارشناس تغذيه اين است كه داروهاي ضروري مانند ضد تهوع را حتما همراه داشته باشيد.
 سلام و درود فراوان بر بازدید کنندگان محترم .
	  سلام و درود فراوان بر بازدید کنندگان محترم .